10 moduri de a bea apa pe parcursul unei zile

publicat pe 24 May, 2016


10 sfaturi pentru a bea zilnic o cantitate de apa suficienta:

1. Nu asteptati sa vi se faca sete!

Setea este un semnal de alama pentru organismul dumneavoastra. In momentul in care apare senzatia de sete, corpul este deja deshidratat si este deja un pic cam tarziu. Prin urmare nu asteptati sa vi se faca sete pentru a bea lichide.

2. Pregatiti-va din timp sticla cu apa

Adesea  atunci cand ne aflam la serviciu sau suntem ocupati cu alte activitati, uitam sa bem regulat o cantitate de apa. Sfatul nostru este ca in fiecare dimineata sa va pregatiti o sticla cu apa pentru a fi siguri ca va hidratati suficient.

3. Beti pe saturate !

Apa reprezinta 60 % din greutatea corpului nostru. Asta ar trebui sa ne puna pe ganduri atunci cand ne referim la importanta apei in ceea ce priveste buna functionare a organismului. Apa este eliminata in permanenta din organism prin transpiratie, urina si chiar prin respiratie. Acesta este motivul pentru care medicii ne recomanda sa bem apa dupa voia inimii pe tot parcursul zilei.

4. Variati placerea

Nu va surade ideea de a bea 1-1,5 l de apa pe zi? Variati atunci pacerile: ceai negru sau verde, alte ceaiuri de plante sau chiar cafea, toate va ajuta sa va hidratati. O idee buna sunt si supele sau ciorbele.

5. Adaptati-va consumul de apa dupa activitatea depusa

In timpul unui efort fizic, corpul se deshidrateaza repede din cauza transpiratiei. In acest caz, chiar daca nu va este sete, fortati-va sa beti inainte de a depune efort. Mai apoi, beti regulat in timpul si dupa activitatea sportiva sau de alta natura.

6. Fructele va sunt prietene de nadejde !

"Beti" mancand fructe! Pentru a lega hidratarea de dieta, macati cu precadere fructele bogate in apa: pepenele rosu sau galben, perele, piersicile, portocalele etc. 

7. Dati gust apei

Daca apa vi se pare un pic fada, nu va repeziti la apele aromatizate, pentru ca acestea au adesea un continut mare de zahar. Mai bine adaugati la apa pe care o beti o felie de lamaie sau de portocala sau cateva frunze de menta pentru a-i da un gust bun si racoritor.

8. Schimbati apa !

Apa potabila de la robinet, apa de izvor, apa minerala, apa gazoasa... exista tot felul de ape, asa ca puteti sa le schimbati intre ele de cate ori vreti si de cate ori va plictisiti de una dintre ele.

9. Fiti atenti in caz de imbolnavire!

Diareea, voma sau febra pot provoca mari pierderi de ap in organism. Riscul major este cel al deshidratarii. Fiti deci cu bagare de seama atunci cand sunteti bolnav. De exemplu, in caz de febra beti suplimentar o jumatate de litru de apa pentru fiecare grad de temperatura peste 37°C.

10. Adaptati consumul de apa la temperatura ambianta

De la temperatura ambianta de 30°C in sus, organismul se deshidrateaza din cauza transpiratiei. Din acest motiv este recomandat sa se bea apa atunci cand afara este foarte cald.

Eau au quotidienToate aceste recomandari trebuie asociate si cu nevoia de a bea o apa cat mai curata. Din acest motiv recomandarea noastra este ca in locul apei de la robinet, asa zisei ape potabile, sa folositi atat acasa, cat si la serviciu apa de la un dozator de apa sau - si mai bine - de la un purificator de apa. Firma R.A.M. DISPENSERS va poate oferi ambele aparate. Acestea va ofera in plus racirea (< 10°C) sau incalzirea apei (> 90°C). Despre avantajele purificarii apei nici nu mai e cazul sa discutam!