Actiunea perfecta: sa bei un pahar de apa la trezirea din somn

publicat pe 15 Jun, 2016

Cum te ridici din pat, un pahar de apa la temperatura camerei, baut pe stomacul gol, ne repune in miscare functiile organismului.

Noaptea, nu numai ca organismul nostru se deshidrateaza, dar se stie ca pozitia culcata duce la acumularea toxinelor in organism, mai ales la nivelul intestinului gros. Medicina chineza insista asupra faptului ca apa trebuie sa fie la temperatura corpului pentru ca rehidratarea sa se produca cat mai rapid cu putinta.

Apa aflata la temperatura de 30-40°C are proprietatea de a fi asimilata imediat prin capilaritate si de a reinnoi lichidul extracelular, cel in care se scalda toate celulele noastre. Apa calduta nu arunca imediat in intestin tot acidul din stomac, ci “trezeste” cu blandete sistemul digestiv. In acest fel este mai usor sa asimilezi micul dejun 30 de minute mai tarziu.

“Puristii” isi pregatesc apa de cu seara, o pun intr-un termos si o beau cat sunt inca in pat. Cel mai simplu ar fi totusi ca dupa vizita de dimineata la toaleta si dupa ce va spalati, sa va incalziti usor si sa beti echivalentul unui pahar cu apa. Beti cu inghitituri cat mai mici o apa cat mai putin mineralizata. Daca se poate procurati-va apa de la un purificator cu osmoza inversa sau macar de la unul cu ultrafiltrare. Trebuie ca nivelul reziduurilor sa fie sub 300 mg/l, iar in cazul ideal: sub 50 mg/l.

Puteti sa adaugati sucul de la o jumatate de lamaie pentru un drenaj bun, mai ales daca sunteti mancacios. Nu se recomanda lamaia la persoanele slabe sau anemice. Pentru aceste cazuri se poate pune o lingurita de apa de trandafiri.



Ar fi bine sa beti rostind in gand: “Beau calmul si armonia naturii”. Renumitul doctorul Masaru Emoto, cel care a studiat memoria apei, este de parere ca acest mesaj este transmis celulelor noastre prin intermediul apei pe care o bem, ceea ce va influenta in bine corpul si spiritul nostru.